Pizza to danie od dawna popularne w Polsce, o czym świadczy duża liczba restauracji i firm zajmujących się dostawą do domu.

Producent pizzy nazywany jest wytwórcą pizzy po angielsku lub wytwórcą pizzy, jak nazywa się go we Włoszech, skąd w rzeczywistości powstała sama pizza.

W wielu lokalach pizza przygotowywana jest na oczach gości na stołach na stołach z spieków kwarcowych – z jednej strony efektowna, a z drugiej przyciągająca klientów i zwiększająca ich zaufanie do instytucji, ponieważ cały proces jest na widoku .

Oczywiście najważniejsze jest to, że pizza jest smaczna i piękna. Aby to zrobić, pizzaman musi znać przepis, mieć artystyczny gust i miłość do gotowania oraz być pracowitym.

Równie ważne dla udanego przygotowania pizzy na stole kwarcowym jest odpowiednia aranżacja miejsca pracy. W lokalach z zamkniętą kuchnią stosuje się stoły chłodnicze, ponieważ są one wygodne do formowania bazy, a wszystkie składniki są pod ręką w pizzerii.

Stoły te posiadają blaty wykonane ze stali nierdzewnej lub kamienia naturalnego – marmuru lub granitu.

W naszej firmie możesz zlecić produkcję blatów ze spieków kwarcowych. Takie stoły są bardziej cenione przez profesjonalistów z następujących powodów:

  • łatwe do czyszczenia;
  • chłodny w dotyku;
  • mniej śliski;
  • nie drap się;
  • na powierzchni nie rozwija się pleśń. 
stół ze spieków kwarcowych
stół ze spieków kwarcowych

Spiek kwarcowy nadaje się nie tylko do wykonania stołów do pizzeri, ale może być wykorzystany do dekoracji wnętrz każdego lokalu gastronomicznego: stołów kwarcowych dla gości, stref kasowych i dystrybucyjnych, parapetów, okładzin ściennych i podłogowych, blaty kwarcowe.